Сертификација алкохолних пића са географском ознаком

9. марта 2023.by developer0

Србија се, као подручје квалитетног обрадивог земљишта, веома погодне климе и других природних услова за гајење воћа и других пољопривредних култура, традиционално високо котира у европским и светским оквирима производње квалитетних јаких алкохолних пића. Као резултат свега наведеног али и великог ангажовања самих произвођача и стручног дела јавног сектора у претходном периоду, шумадијска шљивовица добила је ознаку географског порекла којом је гарантовано да ће ракије произведене у дестилеријама у овом региону (према технолошки јасно и строго дефинисаној процедури и рецептури) бити изузетно високог квалитета и безбедности.

Šljivovica

Решењем бр. 320-00-05998/218-08 од 13.08.2019. године, издатог од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, ЈУГОИНСПЕКТ БЕОГРАД АД овлашћен је за обављање послова контроле производње и квалитета ракије од воћа са географском ознаком “ШУМАДИЈСКА ШЉИВОВИЦА”.

У складу са овим Решењем, наше особље обавља све делегиране активности и послове који се односе на контролу усклађености производње, сировина, квалитета и посебних својстава јаког алкохолног пића са географском ознаком, укључујући и издавање СЕРТИФИКАТА О УСАГЛАШЕНОСТИ контролисаног производа, на ефикасан, квалитетан, професионалан и непристрасан начин, поступајући у складу са Законом о јаким алкохолним пићима (“Службени гласник РС”, број 92/15), подзаконским актима донетим на основу њега као и у складу са другим важећим и примењивим прописима у Републици Србији.

Детаљније информације о ценама, условима, редоследу и поступку оцењивања усаглашености јаког алкохолног пића можете пронаћи у оквиру доле доступне документације.

 

– Решење Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, бр.320-00-05998/218-08

-Одлука о продужењу важења акредитације бр. 592-2023 – АТС

– Правила за сертификацију производа – ЈУГОИНСПЕКТ БЕОГРАД АД

– Одлука о акредитацији бр. 434/2019 – АТС

– Обим акредитације – Служба за сертификацију производа

– Захтев за сертификацију производа – ЈУГОИНСПЕКТ БЕОГРАД АД

– Ценовник услуга

-Регистар сертификованих производа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is registered on wpml.org as a development site.