Историјат компаније

1898

Основана станица за испитивање

Историја наше организације сеже чак до 19. века, када је 1898. године Министарство привреде Краљевине Србије основало Станицу за пољопривредно и хемијско експериментисање која је вршла контролисање семена, испитивања неорганских ђубрива и сточне хране.

Jugoinspekt 1898

1914

Седиште станице

Станица је смештена у Топчидер, где је радила до 1914. године када је делимично уништена за време Првог светског рата.

Jugoinspekt 1914

1919

Активности подељене у 4 секције

Након Првог светског рата, отпочела је обнова пољопривредне станице а након доношења ПРАВИЛНИКА О ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОЈ И КОНТРОЛНОЈ СТАНИЦИ, 10. новембра 1919. године, активности станице биле су подељене у 4 секције: агроботаничку, агрохемијску, фитопатолошку и педо-метеоролошку.

Jugoinspekt 1919

1928

Станица се премешта на нову локацију

Станица је пресељена у нову зграду где у свом новом организационом облику функционише и данас.

Jugoinspekt 1928

1932

Основана лабораторија за испитивање

У оквиру Станице, основана је лабораторија за испитивање квалитета грожђа и вина.

Jugoinspekt 1932

1949

Удруживање

Након завршетка Другог светског рата, Станица мења име у Завод “ТОПЧИДЕР” да би, коначно, 1949. године, спајањем са неколико организација које су до тада обављале сличну делатност, Станица наставила да постоји под именом ЈУГОИНСПЕКТ, што је означило почетак модерне ере наше организације.

Jugoinspekt 1949

2023

Југоинспект Београд данас

Данас, ЈУГОИНСПЕКТ БЕОГРАД представља модерну организацију која броји преко 200 запослених, распоређених у 6 сектора који пружају комерцијалне услуге у оквиру свих главних привредних делатности у Србији и региону Балкана.

Захваљући нашем сложеном административно-техничком пословном систему, у сваком тренутку смо спремни да ефикасно и адекватно одговоримо на најразличитије и најсложеније захтеве наших клијената и пружимо актуелне и благовремене информације и помоћ свим другим странама заинтересованим за области квалитета, безбедности и усаглашености производа, услуга и поступака.

Jugoinspekt Beograd
[bold_timeline_item_button title=“Expand“ style=““ shape=““ color=““ size=“inline“ url=“#“ el_class=“bold_timeline_group_button“]
This site is registered on wpml.org as a development site.