Istorijat kompanije

1898

Osnovana stanica za ispitivanje

Istorija naše organizacije seže čak do 19. veka, kada je 1898. godine Ministarstvo privrede Kraljevine Srbije osnovalo Stanicu za poljoprivredno i hemijsko eksperimentisanje koja je vršla kontrolisanje semena, ispitivanja neorganskih đubriva i stočne hrane.

Jugoinspekt 1898

1914

Sedište stanice

Stanica je smeštena u Topčider, gde je radila do 1914. godine kada je delimično uništena za vreme Prvog svetskog rata.

Jugoinspekt 1914

1919

Aktivnosti podeljene u 4 sekcije

Nakon Prvog svetskog rata, otpočela je obnova poljoprivredne stanice a nakon donošenja PRAVILNIKA O POLJOPRIVREDNOJ EKSPERIMENTALNOJ I KONTROLNOJ STANICI, 10. novembra 1919. godine, aktivnosti stanice bile su podeljene u 4 sekcije: agrobotaničku, agrohemijsku, fitopatološku i pedo-meteorološku.

Jugoinspekt 1919

1928

Stanica se premešta na novu lokaciju

Stanica je preseljena u novu zgradu gde u svom novom organizacionom obliku funkcioniše i danas.

Jugoinspekt 1928

1932

Osnovana laboratorija za ispitivanje

U okviru Stanice, osnovana je laboratorija za ispitivanje kvaliteta grožđa i vina.

Jugoinspekt 1932

1949

Udruživanje

Nakon završetka Drugog svetskog rata, Stanica menja ime u Zavod “TOPČIDER” da bi, konačno, 1949. godine, spajanjem sa nekoliko organizacija koje su do tada obavljale sličnu delatnost, Stanica nastavila da postoji pod imenom JUGOINSPEKT, što je označilo početak moderne ere naše organizacije.

Jugoinspekt 1949

2023

Jugoinspekt Beograd danas

Danas, JUGOINSPEKT BEOGRAD predstavlja modernu organizaciju koja broji preko 200 zaposlenih, raspoređenih u 6 sektora koji pružaju komercijalne usluge u okviru svih glavnih privrednih delatnosti u Srbiji i regionu Balkana.

Zahvaljući našem složenom administrativno-tehničkom poslovnom sistemu, u svakom trenutku smo spremni da efikasno i adekvatno odgovorimo na najrazličitije i najsloženije zahteve naših klijenata i pružimo aktuelne i blagovremene informacije i pomoć svim drugim stranama zainteresovanim za oblasti kvaliteta, bezbednosti i usaglašenosti proizvoda, usluga i postupaka.

Jugoinspekt Beograd
[bold_timeline_item_button title=“Expand“ style=““ shape=““ color=““ size=“inline“ url=“#“ el_class=“bold_timeline_group_button“]
This site is registered on wpml.org as a development site.