ИСПРАВЕ О УСАГЛАШЕНОСТИ ЛИЧНЕ ЗАШТИТНЕ ОПРЕМЕ ИЗ УВОЗА

9. марта 2023.by developer0

Промет и коришћење личне заштитне опреме у Републици Србији примарно су регулисани Правилником о личној заштитној опреми (“Службени гласник РС“, број 23/2020) који је усклађен са свим начелима и битним захтевима Уредбе ЕУ 2016/425 (енг. Регулатион ЕУ 2016/425). Према овом Правилнику, сви производи из групе ЛЗО сврстани су у И, ИИ односно ИИИ категорију ЛЗО коју у промету прате одговарајуће исправе о усаглашености и друга пратећа документција.

Provera bezbednosti

Решењем бр. 119-01-176/2020-07 Министарства привреде Републике Србије ЈУГОИНСПЕКТ БЕОГРАД АД је тело именовано за обављање поступка издавања домаћих исправа о усаглашености за личну заштитну опрему друге и треће категорије на основу одговарајућих иностраних исправа о усаглашености.

У складу са овим поступком, већ дужи низ година вршимо издавање сертификата и других исправа о усаглашености производа друге категорије ЛЗО (као што су: заштитна обућа, заштитне рукавице, високо видљива одећа и додаци, заштитна опрема за вариоце, шлемови и кациге, опрема за мотоциклисте, спортска опрема, заштите за очи и лице и друга опрема) и производа треће категорије ЛЗО (као што су: опрема за личну заштиту против падова са висине, одећа која штити од хемикалија и микроорганизама, опрема за заштиту од утапања, опрема која штити од електричног удара, маске и остала опрема за заштиту респираторних органа и др.).

Детаљније информације о категоријама личне заштитне опреме али и другим битним аспектима примене Правилника о ЛЗО, можете пронаћи на порталу “ТЕХНИС” – Сектора за квалитет и безбедност производа Министарства привреде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is registered on wpml.org as a development site.