Tekstil i koža

Industrije tekstila, odeće, kože i obuće predstavljaju značajne, uvozno zavisne ali i u velikoj meri izvozno orijentisane proizvodno-trgovinske grane u Srbiji, sa tradicijom na evropskom i svetskom tržištu.

Ekspanzijom trgovine na malo i izgradnjom velikih trgovinskih centara širom Srbije i modna industrija zauzela je veoma važno mesto u okviru lokalnog tržišnog okruženja.

Uzimajući u obzir dinamiku primene novih tehnologija, promenu propisa i konstantno menjanje uslova na tržištu, kvalitet, ergonomske karakteristike i bezbednost upotrebe proizvoda ovih industrija predstavljaju imperativ.

JUGOINSPEKT BEOGRAD se već decenijama, u sopstvenoj akreditovanoj laboratoriji, stručno i profesionalno bavi ispitivanjem svih vrsta tekstilnih vlakana, tekstilnih proizvoda ravnih površina, pozamanterije, podnih zastirača, trikotaže, konfekcije, sirove kože, gotove kože, obuće, krzna, krznenih i kožnih predmeta i drugih proizvoda ove grane (OPŠTA PRAVILA POSLOVANJA LABORATORIJE možete pogledati ovde).

Naš jedinstveni kontrolno-administrativni sistem, fleksibilni i posvećeni resursi i primena najsavremenije opreme omogućavaju nam da svim klijentima asistiramo da pravovremeno i efikasno odgovore na zahteve tržišta.

Usluge u oblasti tekstila i kože

  • Kontrola i ispitivanje tekstilnih proizvoda, obuće i proizvoda od kože i izdavanje isprava koje omogućavaju usaglašavanje sa Pravilnikom o označavanju i obeležavanju tekstilnih proizvoda („Službeni glasnik RS“, broj 1/14, 86/19) i Pravilnikom o označavanju obuće („Službeni glasnik RS“, broj 1/14).

  • Fizička, mehanička i hemijska ispitivanja tekstilnih vlakana, prediva, konca, tekstilnih proizvoda ravnih površina, konfekcioniranih proizvoda, patent zatvarača i zatvarača u obliku čičak-trake, podnih zastirača, kože i proizvoda od kože, gume, plastičnih masa i lične zaštitne opreme.

  • Kontrolisanje proizvoda od tekstila, kože, obuće i lične zaštitne opreme

  • Zaštita potrošača – izdavanje stručnih mišljenja o opravdanosti reklamacija tekstilnih proizvoda i obuće

  • Collateral monitoring – monitoring robe koja je predmet zaloge u procesu dobijanja i realizacije kreditnih aranžmana kod poslovnih banaka.

  • Pregled opšteg stanja robe, utvrđivanje stanja ambalaže, utvrđivanje svih okolnosti pri prijemu i uskladištenju robe koje su od uticaja na očuvanje ugovorenog kvaliteta i količine robe, utvrđivanje tačnog broja prispele robe, provera egalizacije, utvrđivanje eventualnih manjkova, rastura i oštećenja pakovanja, nadzor i konsultantske usluge.

Pogledajte naše akreditacije i sertifikate

Tekstil kontrola kvaliteta
https://jugoinspekt.rs/wp-content/uploads/2023/01/kontrolno-telo.jpg
https://jugoinspekt.rs/wp-content/uploads/2023/01/siq-final.jpg
https://jugoinspekt.rs/wp-content/uploads/2023/01/iq-net-final.jpg

Ispitivanje tekstilnih proizvoda i proizvoda od kože

REFERENCE

adidas
ccc
dechatlon
deichman
hm
ikea
koton
metro
new-yorker
oliver
pepco
reserved
springfield
stihl
tom-tailor
vero
waikiki
zara
This site is registered on wpml.org as a development site.