ИЗДАВАЊЕ СЕРТИФИКАТА О ЕНЕРГЕТСКИМ СВОЈСТВИМА ОБЈЕКАТА

9. марта 2023.by developer0

Један од основних услова за добијање употребне дозволе за објекте на територији Републике Србије јесте и претходно прибављање СЕРТИФИКАТА О ЕНЕРГЕТСКИМ СВОЈСТВИМА ОБЈЕКТА. Овај сертификат пружа информације о енергетском разреду објекта, односно садржи податке о квалитету изграђеног објекта у контексту потрошње енергије и управљања енергијом.

Moderna zgrada

Сертификат о енергетским својствима објекта неопходан је документ приликом првог пуштања објекта у употребу али и приликом поступака купопродаје, адаптације или надоградње објеката. Такође, у поступку одобравања повољних кредита са фиксном каматном стопом (или одобравања подстицајних средстава) банке и друге финансијске институције фаворизују пројекте који укључују сертификоване објекте.

Према Решењу бр. 35-00-00089/2013-04 од 26.11.2018. године, Министрарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, ЈУГОИНСПЕКТ БЕОГРАД је организација овлашћена за издавање сертификата о енергетским својствима објеката. Поред ових послова, у могућности смо да понудимо и низ других услуга које прате реализацију  изградње инвестиционих објеката као што су:

 

  • технички преглед објеката,
  • преглед техничке исправности објеката,
  • стручни надзор над изградњом објеката,
  • израда документације неопходне за озакоњење објеката.

 

За све додатне информације можете контактирати наш СЕКТОР ТЕХНОКОНТРОЛЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is registered on wpml.org as a development site.